Doua zone ale orasului vor fi refacute si prin implicarea locuitorilor. Care sunt si cum vor arata. FOTO

Distribuie pentru prietenii tăi:

Primăria municipiului Oradea a inițiat realizarea studiilor de fezabilitate pentru regenerarea și refuncționalizarea a două spații urbane din Oradea: fosta piață agroalimentară Velența, la intersecția dintre străzile Eftimie Murgu și Someșului, respectiv în cartierul Rogerius, zona delimitată de străzile Fagului, Slatinei, Lisabonei și Sovata, folosind conceptul de dezvoltare co-urbană.
Dezvoltarea co-urbană este un proces de design participativ care combină caracteristici cohousing (mini-cartiere rezidențiale în care locuitori sunt implicați în toate aspectele cheie ale dezvoltării și organizării acestora; și care sunt formate din locuințe private plus spații/clădiri cu varii funcțiuni folosite la comun) cu cele de sustenabilitate urbană.

Cum se pot implica cetățenii?

Un număr de seminarii de design participative stau la baza acestui proiect. Acestea vor include prezentări, discuții, teme de grup și ședințe de mediere. În cadrul seminariilor se vor folosi mijloace tehnice precum machete de lucru și proiecții utilizând un soft de modelare 3D, pentru o vizualizare interactivă, în timp real, a soluțiilor dezbătute.
Seminariile vor fi moderate de către dr. arh. Horațiu-Cristian Cojan, participarea fiind gratuită.

Întâlnirile cu cetăţenii pentru cartierul Velenţa vor avea loc, după cum urmează:

– sâmbătă, 22 septembrie (dimineața);
– miercuri, 26 septembrie şi joi, 27 septembrie (după-amiaza);
– sâmbătă, 29 septembrie (dimineața).

Întâlnirile cu cetăţenii pentru cartierul Rogerius vor avea loc, după cum urmează:

– miercuri, 3 octombrie şi joi, 4 octombrie (după-amiaza);
– sâmbătă, 6 octombrie (dimineața);
– miercuri, 10 octombrie (după-amiaza).

Ora şi locația exactă a acestor întâlniri vor fi anunțate ulterior.
Toți locuitorii din zonele respective, dar și cei care sunt interesați de regenerarea urbană și procese participative, sunt invitați la aceste seminarii

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri