Dragoș Mihai Dobocan, un foarte tânăr artist orădean, la prima expoziție a Programului MOL de promovare a talentelor

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj prima expoziție colectivă de arte plastice dedicată expunerii lucrărilor realizate de tinerii susținuți prin Programul MOL de promovare a talentelor. Prima ediție a acestui eveniment se derulează în perioada 29 aprilie – 11 mai 2024 și cuprinde lucrări din portofoliul a 22 de tineri artiști plastici din toată țara. MOL România și Fundația pentru Comunitate și-au propus să o transforme într-un eveniment de tradiție.

„Acest proiect expozițional se remarcă prin complexitatea temelor abordate și curajul de a experimenta, de a aprofunda și, în final, de a finisa gânduri, idei și aspirații. Tinerii artiști ne introduc într-o lume onirică a formelor și texturilor, în care pictura, grafica, sculptura sau designul vestimentar exultă în formele cele mai pure ale rafinamentului creativ”, a declarat Dr. Ancuța-Lăcrimioara Chiș, manager cultural, curatoarea expoziției.

Tinerii artiști expozanți provin din 9 județe și din București. Au obținut finanțare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor între anii 2010-2023.

Unul dintre ei este Dragoș Mihai Dobocan din Oradea.

În lumea artei contemporane, talentul nu cunoaște limite de vârstă, iar Dragoș Mihai Dobocan, un copil în vârstă de doar 11 ani din Oradea, demonstrează acest lucru cu fiecare pensulă pe care o atinge.  Într-o poveste de succes artistic precoce, Dragoș a participat la două expoziții internaționale majore la o vârstă când mulți copii abia își descoperă. Prima sa expoziție a avut loc la celebrul Carrousel du Louvre din Paris, în octombrie 2023, oferindu-i o platformă de prestigiu pentru a-și împărtăși creațiile cu lumea. A doua oară, tânărul artist orădean și-a adus talentele la Dubai Art Expo 2023, desfășurată între 16 și 23 decembrie 2023, la Dubai International Art Center. Dragoș a strălucit alături de artiști consacrați din diverse colțuri ale lumii, impresionând publicul cu cele 12 tablouri expuse.

.

Distribuie informația
Alte știri