Dramatic. Cea mai scazuta natalitate din ultimii 100 de ani. Doar in 1918, in plin razboi, s-au nascut mai putini copii

Numărul copiilor născuți anul trecut în România s-a situat la 188.755, cel mai redus nivel începând din 1918. La finalul acelui an, in plin razboi mondial, in Romania se inregistrasera 182.000 de nou-născuți.

Situația natalității din România a fost agravată începând din 1990. In Bihor, in acel an se nasteau 8728 de copii, insa anual, numarul a scazut continuu ajungandu-se ca in 2017 sa se inregistreze in judet doar 6185 de nasteri.

Statistica ultimilor 30 de ani ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru guvernanți dacă aceștia ar fi, cât de puțin, interesați și de viitorul României. Insa, in practica, una zic şi alta fac politicienii romani pentru alocațiile copiilor. Dupa ce s-au certat cu Guvernul Austriei imediat ce Viena a anunțat ajustarea alocatiilor pentru cei care nu locuiesc acolo parlamentarii Puterii au respins propunerea majorarii alocatiei pentru copii.

Coaliția aflată la guvernare, PSD-ALDE, s-a dovedit extrem de generoasă cu creșterile de salarii si de pensii. În schimb, aceeaşi politicieni consideră că pentru un copil din Romania sunt suficienți 18 de euro pe lună, în cazul celor care au peste 2 ani. Din 2017 au început să promită creșterea alocației. Când proiectul de lege a fost supus la vot, tot ei l-au respins.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri