Drepturile de autor nu mai sunt luate în calcul pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Drepturile de autor nu mai sunt luate în calcul pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Şi asta încă din martie, de când Ministerul de Finanţe a modificat Codul Fiscal. Părinţii au aflat însă abia când au mers la ghişeu să depună dosarele. Ministerul Muncii a anunţat că are un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problema.
Pe 22 martie, Codul Fiscal a fost modificat, iar drepturile de proprietate intelectuală au fost scoase din categoria veniturilor independente şi trecute în alt articol.

Ministerele Finanţelor şi Muncii nu s-au corelat, însă, pentru a fi modificată şi ordonanţa de urgenţă care reglementează indemnizaţia destinată creşterii copiilor. Aşa că, drepturile de autor obţinute după luna martie de către artişti, scriitori, jurnalişti, arhitecţi şi nu numai, nu mai pot fi luate în calcul pentru indemnizaţie.

Ministerul Muncii transmite că a lansat deja în procedură de avizare interministerială un proiect legislativ care să remedieze situaţia.
Reprezentanţii ministerului reamintesc faptul că pentru indemnizaţia de creştere a copilului 12 luni eligibile din ultimele 24 de dinaintea naşterii. Şi susţin că există o soluţie astfel încât părinţii să nu piardă.

Potrivit ministerului, dacă indemnizaţia ar ieşi mai mică, nu s-ar lua în calcul perioada martie-septembrie 2018, ci alte 12 luni din ultimii doi ani, astfel încât să nu se piardă bani.

Foto: cancan.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri