Drogat, cu mașina prin Oradea, în plină zi

foto arhiva

Miercuri, 10 august a.c., în jurul orei 15.00, pe strada Carpați din municipiul Oradea, polií;tii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obținut la testarea preliminară de drog.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.


În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri orădeni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.


Miercuri, 10 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 92.546 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 123 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați șapte bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, alte trei pentru conducere sub influența alcoolului, cinci pentru lipsa ITP, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri