„Drogurile, de la fascinație la dependență”, sesiuni de conștientizare în rândul tinerilor privind efectele consumului de substanțe interzise        

 DROGURILE –DE LA FASCINȚIE LA DEPENDENȚĂ este un proiect implementat în Oradea de Rotary Club Art Nouveau cu sprijinul  Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi a Filarmonicii de Stat Oradea, în parteneriat cu Rotary Club Phoenix, cu implicarea expertului antidrog Cătălin Țone.

Conferinţa DROGURILE –DE LA FASCINȚIE LA DEPENDENȚĂ are loc luni 29 ianuarie de la ora 13 la Filarmonica de Stat Oradea avînd ca beneficiari 400 de elevi din clasele XI-XII, profesori şi părinţi.

 Licențiat în drept, psihologie și sociologie, Cătălin Ţone  are masterat în științe penale și antidrog și două doctorate: unul în domeniul „securității naționale” la Universitatea Naționala de Apărare „Carol I”, București și al doilea în domeniul „ordine publică și siguranță națională” la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, București.”

El este dedicat acestui proiect prin susținerea activă a binelui comun și consideră  că este importantă conștientizarea în rândul tinerilor a riscurilor la care se expun prin consumul de stupefiante şi/sau substanţe psihotrope – interzise, prin prezentarea unor studii de caz, întrebări deschise, discuţii libere, împărtăşirea experienţelor foştilor consumatori.

Agenţia Naţională Antidrog a publicat în 20 februarie 2023 Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România cu date privind anul 2021: *cea mai mare rată de consum se înregistrează la grupa de vârstă 15-34 ani, *10,7 % dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, *canabisul este cel mai consumat drog. Acestea sunt doar câteva dintre statisticile din raportul menţionat şi suntem convinşi că stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile, de aceea dorim să ne implicăm în acţiuni de conştientizare, informare şi educaşie.

Rotary este o organizaţie internaţională unde regăseşti prietenie, camaraderie, bucurie dar mai cu seamă o sumă de speranţe! Rotary îşi concentrează atenţia asupra 7 domenii prioritare printre care se află şi sprijinirea educaţiei, fie ea formală sau nonformală.  Am avut de-a lungul timpului multe proiecte care au venit în sprijinul educaţiei, fie că e vorba despre dotări în şcoli sau centre educaţionale, activităţi extraşcolare, traininguri pentru profesori ori consfătuiri pe diverse teme pentru părinţi.          

 Noi, Rotary Art Nouveau considerăm că aceste sesiuni de conștientizare în rândul tinerilor privind efectele consumului de substanțe interzise sunt importante în comunitatea noastră, informarea, prevenţia şi educaţia sunt vitale pentru o dezvoltare frumoasă şi sănătoasă.

Distribuie informația
Alte știri