Drulă: Vom emite autorizaţia de construire pentru sectorul de autostradă Nuşfalău-Suplacu de Barcău

Hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în judeţul Sălaj pentru Autostrada Transilvania a fost adoptată în şedinţa Executivului, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Este vorba de sectorul dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău (lung de 13,5 km, în valoare de 384 milioane de lei). Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizaţia de construire şi vor începe lucrările (18 luni – termen de execuţie)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.  

Potrivit acestuia şi pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj şi Oradea, sunt veşti bune. „Spre exemplu, pe Nădăşelu-Mihăieşti, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară. Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitaţie”, a transmis Drulă.  

La sfârşitul lunii martie, ministrul Transporturilor anunţa că a scos de la sertar proiectul Autostrăzii Braşov- Făgăraş, care este o parte din Autostrada Transilvaniei, şi a lansat la momentul respectiv licitaţia pentru proiectul tehnic. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul – parte din Autostrada Transilvania – a fost scos la licitaţie pentru completarea studiului de fezabilitate şi pentru elaborarea proiectului tehnic.

Autostrada A3 este o autostradă în construcţie, ce porneşte de la Bucureşti şi ajunge până la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borş. Autostrada va lega oraşele Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Turda, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.   La elaborarea planului iniţial, autorităţile române au împărţit Autostrada A3 în două proiecte independente: Autostrada Bucureşti–Braşov şi Autostrada Braşov–Cluj–Borş, intitulată şi Autostrada Transilvaniei, punctul comun fiind oraşul Braşov.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri