Drum bun in viata absolventilor de la Gojdu! Video

Pe vremuri, actualul Colegiu National “Em Gojdu” era cunoscut drept “Bastilia”, iar elevii sai, cu matricola portocalie in piept, erau pe de-o parte mandri ca invata in aceasta scoala, pe de alta isi doreau mai multa libertate.

Dascali precum Marcela Bejan, Lucia Corbu, Antim Dringa, Gavril Moza, Iosif Suciu, Anastasie Tirulescu au fost doar cativa dintre cei care au reusit să modeleze mii si mii de tineri deveniti apoi, oameni mari si buni pentru aceasta tara si nu numai. Parte din ei sunt parintii absolventilor de astazi, care s-au reunit in Sala Teatrului Regina Maria din Oradea.

Institutia de cultura a fost pret de zeci de minute cadrul ce a generat zambete, lacrimi, imbratisari, emotii, iar mandria de-a fi absolvent de Gojdu era omniprezenta.

Asta dupa ce la scoala s-au impartit diplome, s-au daruit flori, s-au rostit cuvinte de multumire pentru profesorii dragi iar clopotelul a sunat prelung. A facut-o si pentru Miruna Pirja care sigur l-a auzit …din alte sfere. Parintii ei, prezenti la intreg evenimentul, au apreciat si au simtit inca o data solidaritatea acestei generatii, asupra careia scoala si-a pus amprenta prin dascali de exceptie precum : Anita Luncan, Florin Nicoara, Dorina Iova, Daniela Iederan, Liana Bondici, Gelu Serea, Liliana Sonea.

“Cei 4 ani de liceu, plus gimnaziul tot aici mi-au relevat multe lucruri despre mine: ceea ce vreau sa fac in viata, catre ce sa aspir, cum as vrea sa fiu si, bineinteles, cum nu mi-as dori sa devin… Situatiile nu au fost intotdeauna pozitive, este cert acest lucru, dar ce am invatat eu, personal, este ca orice experienta prin care trecem ne este data cu un motiv si pentru a putea invata ceva, trebuie sa gasim motivul. Astfel, m-am maturizat si am invatat sa fiu om”, a spus sefa promotiei, Roxana Corbu Polojintef.

Pentru Iulian Augustin Pavel, unul dintre tinerii bihoreni cu care ne mandrim, membru in CA de la Gojdu: “Liceul a fost o perioadă fundamentală în dezvoltarea noastra. Marcata de emotie si ratiune la un loc, aceasta perioada isi rezerva un loc binemeritat in existenta noastra trecatoare. Consider ca a-ti trai viata de licean este o datorie morala ce se resfrange asupra viitorului fiecarui individ in parte”.

Distribuie informația
Alte știri