Drum lin spre stele, Mihai Constantinescu!

Mihai Constantinescu a murit marți seara. Avea 73 de ani. Artistul era internat în stare gravă din luna mai, în urma unui infarct miocardic. Înmormântarea va avea loc joi, 31 octombrie,la ora 14, în Cimitirul Ghencea Militar.

Iubit de mici și mari, Mihai Constantinescu a dat muzicii românești unele dintre cele mai îndrăgite șlagăre. A pus pe portativ iubire, zâmbete, flori și raze de soare, strânse in cântece care au încântat generații după generații. Cu timbrul său vocal special, Mihai Constantinescu a cucerit scena, televiziunea și publicul. Prietenii și apropiații l-au descris adesea ca pe un artist sentimental și sensibil. E si cazul lui Horia Brenciu. La rându-i, Mihai Constantinescu declara că mereu s-a simțit „ca un copil puțin mai mare și poate un pic mai înțelept”.

În anii ‘70, la TVR a făcut spectacol în „Un trio formidabil”, alături de Marius Țeicu și Olimpia Panciu, lansat de Titus Munteanu. Mai târziu, a fascinat publicul cu melodiile interpretate alături de Anastasia Lazariuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare post-mortem a interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Mihai Constantinescu în semn de „apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii uşoare româneşti, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generaţii de interpreţi”.

Distribuie informația
Alte știri