Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasă şosea din județul Bihor, finalizată

Lucrările la Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos drum din județul Bihor, au fost finalizate și recepționate. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut luni, 30 octombrie, o conferință de presă pe traseul drumului județean.

La conferința de presă au fost invitați domnii Cornel Popa și Pásztor Sándor, președinții Consiliului Județean Bihor în mandatul cărora a fost inițiat proiectul și au fost demarate lucrările. Au fost invitați, de asemenea, primarii unităților administrativ – teritoriale pe raza cărora trece traseul (Beiuș, Drăgănești, Curățele, Budureasa și Bulz) și consilierii județeni Toderici Mihai, Dan Bodea și Florin Oros.

Este un proiect foarte important pentru județul nostru din mai multe motive. Acest drum face legătura între două zone turistice importante, Valea Crișului Repede și Depresiunea Beiușului. De asemenea, pune în valoare câteva obiective turistice importante, de la Izvorul Minunilor și stațiunea Stâna de Vale, la cascadele minunate de pe marginea acestui drum, cum sunt Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, dar și Barajul Leșu. Mulți dintre cei care vin aici cu siguranță vor investi în această zonă turistică importantă a județului nostru”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Drumul Apusenilor este șoseaua care le oferă turiștilor noi posibilități, un traseu care promite peisaje spectaculoase și zone turistice până acum prea puțin valorificate. Valoarea proiectului este de 182 de milioane de lei. Banii au venit din fonduri europene, prin Programul Regional Operaţional 2014-2020.

Autoritățile speră ca noua infrastructură să deschidă oportunități de afaceri, să atragă investitori și să contribuie la dezvoltarea economică a zonei.

Drumul Apusenilor se continuă în judeţul vecin, Cluj, pe o lungime de 25 de kilometri, și a fost reabilitat de Consiliul Judeţean, tot cu bani din fonduri europene.

Când am inițiat acest proiect, aveam în vedere punerea în valoare a ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat în județul Bihor și împrejurimi și de care nu ne puteam bucura fără o infrastructură rutieră satisfăcătoare. I-am invitat la Bihor pe toți ceilalți cinci președinți de consilii județene din regiune să negociem banii europeni și am ajuns la concluzia că cel mai potrivit este să ne apucăm de lucru, după ce am stabilit fiecare segmentele de drum din județul nostru”, a punctat Cornel Popa, fost președinte al Consiliului Județean Bihor în perioada 2012 – 2016.

Distribuie informația
Alte știri