Drumul colector pentru Centrul de Transport Intermodal, prelungit cu 1,5 km

Strategia de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung are în vedere dezvoltarea unui centru intermodal pentru asigurarea transportului combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor. Amplasamentul propus pentru dezvoltarea proiectului de construire a terminalului este situat în zona gării C.F.R din Episcopia Bihor, cu acces printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul național DN1.

În vederea deservirii viitorului centru de transport intermodal se propune realizarea unui pasaj suprateran în intersecția străzii Calea Borșului cu străzile Uzinelor și Nicolae Filipescu, zona girației existente, precum și a unui drum colector paralel cu Calea Borșului, începând de la intersecția cu acces la Centrul Intermodal.
Documentația actualizată prevede o porțiune de 1,5 km suplimentari de drum față de prima versiune, celelalte detalii rămânând neschimbate. Pasajul va avea o lungime de 266 m și va dispune de două benzi de circulație, fiecare cu lăţimea de 3,9 m.

„Drumul colector a fost prelungit cu aproximativ 800 de metri pentru a face legătura cu viitoarea centură metropolitană şi, mai mult, avem încă un drum de 700 de metri care va facilita accesul în central intermodal. Practic în plus vom avea 1,5 km de drum care se adaugă vechilor indicatori tehnico-economici”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

Valoarea actualizată a investiției este de aproximativ 30 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 6,5 milioane lei în plus față de proiectul aprobat în anul 2017. Durata de execuție a pasajului și a drumurilor colectoare este de 16 luni. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Distribuie informația
Alte știri