“Drumul Crucii” va fi refăcut simbolic in 5 municipii din tara. Oradea e printre ele

In Săptămâna Mare credinciosii sunt asteptati la un marș ce comemorează drumul spre Golgota și crucificarea Mântuitorului. Va avea loc loc în cinci orașe din România.

Denumit sugestiv “Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, evenimentul a ajuns în acest an la ediţia a treisprezecea. Marşul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii, parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui. Este realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, în încercarea de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe. Personajele istorice – Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Barabas, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă.

La Oradea, marți 11 aprilie, de la ora 17, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă care va dura aproximativ o oră, realizat de peste 70 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia. ”Motivul organizării unei astfel de manifestări este de a evoca esența acestei Sărbători și de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia”, sustin organizatorii.

Alte știri