Drumul de legătură între Calea Clujului și strada Griviței va fi reabilitat

Consiliul Local a aprobat azi documentația de avizare pentru obiectivul de investiție „Reabilitarea drumului de legătură între str. Calea Clujului și str. Griviței”, lucrare prin care se dorește îmbunătățirea și optimizarea traficului rutier și pietonal în zonă.

Drumul de legătură pornește din str. Calea Clujului și se termină la intersecția cu str. Griviței, dar fără acces auto la această stradă. În momentul de față, doar pietonii au acces în str. Griviței, în timp ce accesul din drumul de legătură în Calea Clujului este cu obligație la dreapta. Totodată, zona este una aglomerată, având în vedere apropierea de Cetatea Oradea, Catedrala Episcopală, zona rezidențială și alte clădiri de interes public.

Prin realizarea lucrărilor de reabilitare se va asigura: îmbunătățirea circulației rutiere pe străzile din zona rezidențială, în special prin amenajarea intersecției cu str. Griviței, îmbunătățirea suprafeței carosabile, refacerea suprafeței pietonale, extinderea trotuarelor și limitarea folosirii acestui spațiu pentru parcarea autovehiculelor, amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, modernizarea sistemului de colectare  a apelor pluviale.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții a fost elaborată de către S.C Proexco SRL Oradea.

Valoarea totală a investiției este de 4.189.052 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție este de 2 luni. Strada are o lungime de 513 m și face parte din categoria funcțională III.

Distribuie informația
Alte știri