Drumul de legătură Oradea-Autostrada Transilvania, deschis circulației până la final de martie

Foto: Asociația Pro Infrastructura

Până la finalul lunii martie, drumul expres care face legătura între Oradea și Autostrada Transilvania ar putea fi deschis circulației, conform termenului contractual.

Potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructura, antreprenorul ar putea închide șantierul spre finalul lunii viitoare, situație în care șoferii vor avea la dispoziție aproape 20 de km de drum expres. 

„Expresul de Oradea, în mai puțin de-o lună. Cei aproximativ 19 kilometri, din care 13 km sunt pe profil de drum expres veritabil, pot fi inaugurați în perioada 20-25 martie, fix în termenul contractual”, arată API prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare a asociației.

În mare parte, antreprenorul Strabag mai are de realizat elementele de siguranță și semnalizare (marcaje, indicatoare, parapete de protecție, iluminat) și diverse lucrări în afara părții carosabile. 

„Nu vedem niciun fel de obstacol în a-și onora termenul contractual. Acest proiect major pentru Oradea și regiune va fi, probabil, prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră”, potrivit sursei citate.  

Proiectul tehnic al acestui drum a fost realizat de Primăria Oradea, în 2018, pe baza unui parteneriat încheiat cu CNAIR. Lucrările au fost contractate de CNAIR, iar DRDP Cluj a fost mandatată să le gestioneze. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin programul Infrastructură Mare gestionat de Ministerul Transporturilor.

„Este unul dintre cele mai importante proiecte pentru Oradea și județul Bihor, asigurând conexarea cu rețeaua europeană de autostrăzi. Mulțumesc CNAIR, DRDP Cluj, constructorilor de la Strabag și tuturor celor care și-au adus contribuția pentru ca lucrările să se apropie de final”, spunea cu putin timp in urma, pe pagina sa de socializare Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Distribuie informația
Alte știri