Drumul expres Oradea-Arad, pe traseul Via Carpatia, in bugetul pe 2019

„Doua proiecte de infrastructura ce au legatura cu Salonta sunt prevazute in bugetul CNAIR pentru anul 2019, iar vestile bune nu se opresc aici”. E declaratia parlamentarului bihorean, Ioan Sorin Roman care recunoaste ca se simte cel mai apropiat de acest areal. El spune ca e vorba de centura Salontei, un proiect vechi de mai bine de un deceniu, dar si de drumul expres Oradea-Arad, pe traseul Via Carpatia.

Parlamentarul PSD este convins ca la rectificarea din iunie cele doua proiecte vor fi si bugetate. In functie de alocari se va trece la elaborareadocumentatiilor necesare demararii lucrarilor. Drumul expres e gandit cu regim de autostrada, ocolind toate localitatile pe traseul Oradea-Arad , cu doua benzi pe sens dar fara banda de refugiu.

Deputatul Roman mai spune ca in zona Salonta, pe programe PNDL au obtinut finantari 11 proiecte pentru asfaltari de drumuri, din care 6 au fost realizate. Tot in acest areal mai sunt in derulare 20 de contracte de peste 25 de milioane de euro, obtinute prin AFIR.

Distribuie informația

Alte știri