Drumul Stei – Beius va avea o varianta ocolitoare. Contractul a fost semnat ieri. Urmeaza centura Alesd

Contractul de execuție a lucrărilor pentru Varianta de Ocolire a localităților Ştei, Rieni şi Beiuş, aflate în sudul județului Bihor a fost semnat ieri.  Traseul are o lungime de 27 de km iar durata de execuție a lucrărilor este de 2 ani, anunta http://www.arenaconstruct.ro/

Valoarea contractului este de 257 de milioane lei, fără TVA, iar finanţarea se realizează din fonduri FEDR (75%) şi de la bugetul de stat (25%). Durata contractului va fi de 24 de luni perioada de execuţie şi 24 de luni perioada de garanţie.

La Aleșd, a fost desemnat câștigătorul licitației pentru execuția Variantei de Ocolire a localității. Dacă nu vor fi înregistrate contestații în următoarea săptămână, contractul va putea fi semnat. Proiectul pentru Lotul 1 al Variantei de Ocolire Aleșd Sud, cu o lungime de 9 km, nu a putut fi demarat până în prezent din lipsa de finanțare.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, aflat astăzi într-o vizită de lucru pe DN 76, s-a întâlnit cu reprezentanții CNADNR și constructorii pentru a discuta implementarea cât mai rapidă a proiectelor aflate în curs, precum și demararea de noi proiecte în regiune. Dintre acestea, amintim: Varianta de Ocolire Satu Mare, Ștei și Aleșd.

dn76

Distribuie informația
Alte știri