Duminica protestelor antiguvernamentale. Oradenii se organizeaza pe Facebook pentru a iesi in strada. Vezi locul de intalnire

Locuitori din cel putin 20 de oraşe din ţară au creat evenimente pe retelele de socializare prin care anunta proteste de masa contra intenţiilor PSD de a modifica în favoarea condamnatilor si inculpatilor Codul Penal, sub sloganul „NU Legii Graţierii Şi Amnistiei”. „Acesta este un event făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte de corupţie si a dezincriminarii abuzului in serviciu”, spun organizatorii.

In Oradea, locul de intalnire este Piata Unirii, la ora 17, corelat cu momentul la care incep protestele si in alte 20 de mari orase din tara. Si in strainatate, romanii au anuntat ca vor protesta in Copenhaga, Oslo, Paris si Londra. Pagina protestului din Oradea este aici.

Guvernul Grindeanu a încercat să adopte miercuri două ordonanţe de urgenţă menite să aducă modificări la legislaţia penală.
Vor putea fi graţiate pedepse şi dezincriminate fapte fără dezbatere publică. 2.200 de dosare DNA sunt de exemplu axate pe abuzul în serviciu, vizat de o ordonanţă. Totul fără consultarea CSM, explica organizatorii.

151389_1

Alte știri