Dumitru Țiplea: Actele normative aplicabile în contextul stării de alertă

În exercitarea atribuțiilor de îndrumare și control a aplicării unitare a legilor, prefectul Dumitru Țiplea a dispus emiterea, în atenția primarilor din județul Bihor și a președintelui Consiliului Județean, a unei circulare privind actele normative aplicabile în contextul stării de alertă instituite în cursul zilei de astăzi, 15 mai.

Conform informării, actele normative ce conțin măsuri care revin în sarcina autorităților publice locale sunt:

1. Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextual situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2

2. Ordonanța de Urgență nr. 70/14 mai 2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative.

Ambele documente oficiale trasează cadrul legislativ prin care autoritățile publice locale vor continua punerea în aplicare a măsurilor de prevenție și control al răspândirii noului coronavirus, precum și efortul de repornire al activităților economice și sociale din județul Bihor.   

Alte știri