Dumitru Țiplea este noul prefect al județului Bihor

Întrunit în ședință astăzi, 18 decembrie 2019, Guvernul a numit mai mulți prefecți și subprefecți în mai multe județe ale țării printre care și  Bihor.

Informația a apărut in comunicatul de presă al Guvernului privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în cadrul şedinţei din 18 decembrie 2019. Astfel, la punctul 14 apare HOTĂRÂREA privind exercitarea, cu caracter temporar, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Bihor de către domnul Ţiplea Dumitru.


Noul prefect îl înlocuiește pe Ioan Mihaiu care, marți, și-a făcut bilanțul în fruntea Prefecturii.


La capitolul realizări, fostul prefect a spus ca infrastructura a ocupat un loc prioritar pentru el, reușind să atraga atenția asupra unor proiecte uitate, care nu au beneficiat în ultimii 30 ani de niciun fel de investiție. Este vorba despre DN19E, Biharia – Chiribiș, un drum extrem de frecventat de șoferi.

De asemenea, fostul prefect a declarat că a depus eforturi pentru a mișca lucrurile și acum se lucrează pe toate cele trei tronsoane ale DN76, de la Oradea la Bitii. Sala Polivalentă din Oradea, obiectiv finanțat de către Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, ce se ridica în ritm alert, reprezintă un alt motiv de mândrie pentru Mihaiu. Proiectul de care se consideră a fi cel mai atașat este, însă, cel al Autostrăzii. De altfel, tronsonul 3C Biharia – Borș, la care se lucrează din luna mai 2019, a fost executat în proporție de peste 70%.

Distribuie informația
Alte știri