După 21 de ani, cel mai bun șahist român din toate timpurile va susține un simultan la Oradea. Video

foto/ wikipedia

04 iunie ora 17,00, este o dată importantă în calendarul sportului minții din Bihor dar și din țară. La pensiunea Allegria din Baile 1 Mai, va avea loc un simultan de sah cu cel mai bun sahist roman din toate timpurile, Dieter Nisipeanu. Evenimentul este programat în ziua de dinaintea Memorialului Cartis Dan A. Mihai, ajuns la a cincea ediție.

De ce Dieter Nisipeanu? Pentru că am vrut să scoatem din tiparele clasice turneele românești așa că am legat Memorialul Carțiș, cel mai important turneu de șah rapid din România de un eveniment la care să participe cel mai important jucător de șah din țara noastră. Programul lui Dieter Nisipeanu e extrem de aglomerat, de obicei, dar am avut noroc cu pandemia, anulându-se numeroase competiții la nivel mondial, spune Dan Raț, organizatorul turneului.

Potrivit acestuia, fostul campion european, care locuiește acum în Germania, a participat la foarte puține evenimente în țară în ultimii ani, ceea ce face cu atat mai așteptată prezența lui, in weekend, la Oradea. În prezent, Nisipeanu e jucătorul numărul 1 din echipa olimpică a Germaniei, a câștigat Supercupa acestei țări și joacă la cele mai importante turnee de șah din lume. Oameni politici din Germania participa la simultanele sustinute de el și chiar presedintele tarii de adoptie e un abonat la aceste evenimente.

Simultanul susținut de Dieter Nisipeanu va fi transmis LIVE pe youtube.

A doua zi, in 5 iunie, Memorialul Cartis Dan A. Mihai va aduce la start un numar impresionant de jucatori de top din Romania. Festivalul șahist de la Oradea este posibil prin implicarea unor inimoși susținători ai sportului minții: Dan Cartis (firma Electrofor + Asociatia Cartis for Sport) si Dan Rat (maestru F.I.D.E.), alaturi de D.J.S.T., C.S.U. Agora Oradea si AJSah Bihor.

Distribuie informația
Alte știri