Dupa canicula din weekend, duminica noapte vin furtunile cu trasnete si grindina

Dupa canicula din weekend, duminica noapte vin furtunile cu trasnete si grindina
Meteorologii au actualizat sambata, la amiaza, informarea meteo de canicula valabila pentru azi si maine. In plus, au adaugat detalii despre schimbarea vremii care se va produce incepand de duminica noapte.

Sambata vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a zonelor de campie si de podis, iar, duminica, pe arii relativ extinse in Oltenia, Muntenia si local in Moldova si Transilvania. Se vor inregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35…36 de grade, iar in extremitatea de sud a tarii, cu totul izolat, 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga si sa depaseasca usor pragul critic de 80 de unitati, local, in special in regiunile sud-vestice si sudice, arata ANM.

Meteorologii atrag atentia insa ca, in noaptea de duminica spre luni, in regiunile vestice si nord-vestice, iar luni ziua si in restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Distribuie informația
Alte știri