Dupa ce au dat 16 spargeri in case, firme sau garaje din oras, 3 tineri oradeni au fost arestati

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au cercetat și reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor un bărbat de 25 de ani, din municipiul Oradea, un tânăr de 20 de ani și un altul de 22 de ani, tot din Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și furt.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada mai – septembrie a.c., ar fi comis 16 infracțiunii de furt și furt calificat, toate pe raza municipiului Oradea.

Astfel, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea îi bănuiesc pe cei trei că, în intervalul 26 – 29 mai a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din municipiul Oradea și ar fi sustras două grinzi din aluminiu a câte 3,5 metri fiecare, o ladă cu scule și alte divesre bunuri, provocând un prejudiciu în valoare de aproximativ 6.750 lei.

De asemenea, bărbatul de 25 de ani și tânărul de 20 de ani sunt bănuiți că, în perioada 24 – 31 mai a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un alt imobil din Oradea și, dintr-o anexă, ar fi sustras șase radiatoare electrice, în valoare totală de 1.500 lei.

Aceiași doi tineri sunt bănuiți de polițiștii orădeni că, la 20 iunie a.c., în intervalul orar 10.00 – 18.30, ar fi pătruns prin efracție într-o boxă de la subsolul unui imobil din Oradea și ar fi sustras o bicicletă, un aparat de sudură și alte scule, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.000 lei. Totodată, aceștia sunt bănuiți că, în perioada 12 – 17 iulie a.c., ar fi pătruns prin efracție în punctul de lucru al unei societăți comerciale și ar fi sustras corpuri de iluminat și echipamente electrice în valoare de 3.200 lei, iar în perioada 3 – 4 august a.c., ar fi pătruns într-o baracă – magazie din Oradea și ar fi sustras unelte de grădinărit și scule electrice în valoare de 1.000 lei.

De asemenea, cei doi sunt bănuiți că, în perioada 6 – 7 august a.c., ar fi pătruns prin efracție în punctul de lucru al unei societăți comerciale din Oradea și ar fi sustras aparatură electronică și alte bunuri, provocând un prejudiciu total de 1.000 lei și că la 9 august a.c., ar fi pătruns într-o boxă dintr-un imobil din Oradea și ar fi sustras un aparat de spălat sub presiune, în valoare de 289 lei. Aceiași doi bihoreni sunt bănuiți că, în noaptea de 26 spre 27 august a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un garaj din Oradea și ar fi sustras trei biciclete și două trotinete, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.800 lei.

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 25 de ani că, în noaptea de 23 spre 24 august a.c., ar fi pătruns prin escaladare în curtea unei societăți comerciale din Oradea și ar fi sustras 20 de recipiente a câte 0,5 litri fiecare cu ulei de amestec pentru motoare, cauzând un prejudiciu în valoare de 280 lei. De asemenea, tânărul de 20 de aani este bănuit că, în perioada 23 august ora 15.15 – 24 august, ora 06.45, ar fi pătruns prin folosirea de chei potrivite în sediul unei societăți comerciale din Oradea și ar fi sustras o motocoasă electrică în valoare de 3.800 lei.

Totodată, bărbatul de 25 de ani și tânărul de 20 de ani sunt bănuiți că, în perioada 29 – 30 august a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din Oradea și ar fi sustras un sistem desktop PC, o unitate centrală și un monitor LCD, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.200 lei și că, în perioada 20 august – 5 septembrie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-o boxă de la subsolul unui imobil din Oradea și ar fi sustras bunuri alimentare și nealimentare în valoare de 1.300 lei.

Aceștia sunt bănuiți și că, în perioada 26 – 28 septembrie a.c., ar fi pătruns prin efracție în alte două boxe ale unor blocuri de locuințe din Oradea și ar fi sustras o scară dublă din aluminiu, cu înălțimea de 2 metri, un laptop, un DVD – Player, precum și alte bunuri alimentare și nealimentare, în valoare totală de 1.000 lei și că, în perioada 15 – 16 septembrie a.c., ar fi sustras din rucsacul unui orădean un laptop în valoare de 1.200 lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

Cei trei au fost reținuți de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar marți, 24 octombrie, orădenii de 25 și 20 de ani au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea și la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații Judecătoriei Oradea au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Distribuie informația
Alte știri