După două premii Grammy, fostul preşedinte Barack Obama a câştigat primul său Emmy

Foto: cnn.com

Fostul preşedinte Barack Obama a câştigat primul său Emmy pentru cel mai bun narator în producţia „Our Great National Parks”, devenind primul președinte american care obține această distincție pentru un film aflat în

Barack Obama a concurat la categoria „Cel mai bun narator” al premiilor Emmy cu David Attenborough, Lupita Nyong’o și Kareem Abdul-Jabbar. Serialul Netflix produs de soții Obama prezintă frumuseți naturale de pe cinci continente cuprinzând, de pildă, relatări despre rezervațiile din Patagonia chiliană, dar și din Indonezia.


Fostul președinte mai are două premii Grammy, obținute pentru versiunile audio ale memoriilor sale „The Audacity of Hope” și „Dreams from My Father”. Barack Obama este, astfel, la jumătatea drumului spre a deveni un „EGOT” – o persoană care are premii Emmy, Grammy, Oscar și Tony, notează BBC. În 2020, el a fost nominalizat și la premiile Oscar, cu o altă producție, „American Factory”, un film documentar de lung metraj. 


Ceremonia de acordare a premiilor Emmy va avea loc la 13 septembrie, dar câștigătorii anumitor categorii sunt anunțați în avans.

Distribuie informația
Alte știri