După două proceduri anulate, investiția privind valorificarea energiei geotermale în Cartierul Nufărul I are un ofertant

Marți, 6 iulie, a fost ultimul termen de depunere a ofertelor  pentru achiziția proiectării și execuției lucrărilor la obiectivul de investiții „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea” (Cod unic: 4230487/2021/30), fiind depusă o singură ofertă.

Ofertantul este asocierea formată din Elsaco Electronic S.R.L – lider de asociere și Energomontaj S.A – asociat, avându-i ca terți și subcontractanți pe S.C Daflog S.R.L și Petrostar S.A.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 78.288.555,76 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului va fi de 60 luni.

„După două proceduri anulate administrativ din cauza lipsei de oferte, avem în sfârșit un ofertant pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest important proiect, ai cărui beneficiari direcți vor fi cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul I, respectiv 6.217 apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier”, a declarat primarul Florin Birta.

În continuare, se desfăşoară procedura de evaluare a ofertei.

Scopul proiectului este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum precum şi realizarea de noi capacităţi de producţie a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală  provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate din SF este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală.

Distribuie informația
Alte știri