După mai bine de 6 luni, recenzorii care au participat la recensământul realizat în România îşi vor primi banii

Guvernul a aprobat sumele necesare pentru plata celor aproximativ 20.000 de recenzori implicaţi în realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor realizat în România, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Suma totală distribuită de Executiv pentru efectuarea plăților este în cuantum de 162.423.000 lei. Banii trimiși de Guvern vor putea fi utilizați pentru plata recenzorilor pentru autorecenzarea asistată, recenzorilor, recenzorilor-șefi și coordonatorilor la nivel de municipiu, sector al municipiului București, oraș sau comună.

Deși recenzorii au completat chestionare încă din luna martie, ei nu au fost plătiți nici până în acest moment si au spus că nu se așteptau ca plățile să fie amânate atât de mult timp. Recenzorii sunt plătiţi cu 7 lei/chestionar, în cazul chestionarelor pentru recenzarea locuinţei, respectiv cu 3,5 lei în cazul chestionarelor de locuinţă.

Până la data de 20 iulie 2022 au fost recenzate la nivel național aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4 % din populația rezidentă țintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

Distribuie informația
Alte știri