Dupa mai multe batai in centrul orasului, USR Bihor cere patrule de politie locala in zona. Comunicat

Siguranța în centrul orașului Oradea sub semnul întrebării.

La dezbaterea publică desfășurată la Primăria municipiului Oradea în data de 23 noiembrie 2017, USR Bihor venea cu o solicitare pe care o considerăm la vremea respectivă ca fiind necesară oricărui oraș cu minime pretenții turistice, așa cum dorește a fi Oradea. Solicitarea adresată domnului primar Ilie Bolojan se referea la introducerea unor patrule permanente de poliție locală în zona centrală a orașului, devenită și zonă centrală a distracției din Oradea. Răspunsul a fost, în linii mari, că nu e treaba Primăriei și să adresăm această solicitare către IJP, deși din art. 1. al Legii Poliției Locale (L155/2010) știm următoarele: „(1) Poliția locală se înființează în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor în următoarele domenii: a) ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor;….”

Din păcate și ultimele evenimente neplăcute care au avut loc în Pasajul Vulturul Negru în datele de 29.12.2017 și 06.01.2018 nu au făcut altceva decât să ne dea dreptate. În zona considerată centrul distracției sunt necesare patrule permanente de poliție locală, pentru a descuraja orice fel de violențe sau acte de vandalism, ca să nu mai vorbim că s-ar combate și cerșetoria care înflorește în această zonă, toate acestea putând afecta și imaginea turistică a orașului. Din nou – pentru a câta oară? – suntem în situația în care deși puteam preveni, suntem nevoiți să tratăm.

Patrulele permanente – o soluție posibilă și chiar necesară!

Pe această cale reiterăm solicitarea făcută Primăriei municipiului Oradea în data de 23 noiembrie 2017, anume aceea ca în zona centrală să existe măcar o patrulă permanentă de poliție locală, pentru a asigura integritatea cetățenilor și turiștilor ce vin să se destindă aici.

”Un echipaj permanent al politiei locale, o structura care nu apartine de MAI și este percepută mai prietenoasă, ar descuraja cerșetoria și huliganismul” – Marius Selegean – USR Bihor

Distribuie informația
Alte știri