După un conflict cu șeful Inspectoratului Școlar, directorul CN Gojdu, Florin Nicoară, a fost demis

Foto: tribunainvatamantului.ro

Directorul Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, Florin Nicoară, a fost demis din funcție la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, propunere votată de Consiliul de Administrație ISJ. Șeful Inspectoratului, Virgil Blage, a invocat nerespectarea regulilor impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ceea ce privește relaxarea măsurilor împotriva pandemiei susținând că măsurile anti Covid 19 au rămas prea dure în Gojdu.

Inspectoratul ceruse revenirea la programul normal de 50 de minute, cu pauze de 10 minute și renunțarea la orele online. Conducerea școlii a argumentat, in schimb, că ăn starea de alertă, orele pot fi reduse de la 50 de minute la 40 de minute considerându-se că etimpul ăn care elevii trebuie să poate mască este mult prea mareste mult pentru elevi să stea cu mască 50 de minute.

Potrivit directorului demis, decizia Inspectoratului nu are legătură cu durata orelor ci este o consecință a conflictului cu șeful ISJ Bihor din cauza deciziei de reducere a numărului de clase de la Gojdu, propunere vehement contestată de Florin Nicoară.

Am văzut atâta ură din partea unor persoane din inspectorat împotriva liceului Gojdu, deși acele persoane sunt plătite să asigure normalitatea în învățământul din județ, încât nu înțeleg ce caută acele persoane în funcții. Am văzut că directorii care nu stau cu capul plecat în fața inspectoratului, sunt dușmanii de moarte ai inspectoratului. Cum? Au îndrăznit să vrea să facă treabă în școli? Lasă că îi pune inspectoratul la punct. Pentru ce are școala PDI sau PM? Adică școala încearcă să facă treabă, iar inspectoratul vine și îi dă în cap. Din păcate așa stau lucrurile în Bihor, atrăgea atenția profesorul Florin Nicoară în luna martie.

Distribuie informația
Alte știri