Dupa un reportaj DIGI 24 Oradea, Mihai Tudose l-a luat la rost pe ministrul Sănătății si cere demiteri la Casa de Sanatate Bihor

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, în ședința de Guvern, ministrului Sănătății să-i spună „cine nu mai lucrează în sistem”, după imaginile difuzate de Digi24 cu oameni duși cu pătura sau cu targa la Casa de Sănătate Bihor.

Digi24 a difuzat imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor. Acolo, doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei. Motivul? Adeverinţele care le atestă calitatea de asigurat, de care au nevoie, se eliberează doar personal sau cu procură notarială.

„Domnule Bodog, credeti ca pot sa aflu maine dimineata cine nu mai lucreaza in sistem incepand de astazi de la Oradea? Am vazut niste imagini la Digi 24, multumesc televiziunii pomenite, infioratoare: Persoane cu handicap locomotor abandonate pe un hol, la coada la nu stiu ce comisie a vietii. Am vb despre reducerea birocratiei, nu despre reducerea pacientilor prin tarare pe jos”, a spus premierul Mihai Tudose.

„Am primit si eu informatia, am dispus presedintelui C.Nat de Asig sa verifice. Domnia sa mi-a spus ca e vb de 2 persoane care au solicitat un card de asigurare in numele altor persoane fara sa aiba imputernicire si fara sa fie din familie. Se pare ca sunt si implicatii penale acolo, pana diseara aflu. ” , a răspuns ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Premierul Tudose a revenit însă cu un îndemn ferm: „Maine dimineata imi spui cine nu mai lucreaza acolo. Daca asa a inteles debirocratizarea, prin a/i aduce cu handicap locomotor sa ii vada, poate il incurcam. Nu trebuie sa fie numai 1, poate sa fie si mai multi.”

sursa foto: captura Digi24

Distribuie informația
Alte știri