E de cascadorii rasului! Heliportul SMURD de la Jibou(care trebuie sa deserveasca si Bihorul) are de toate, doar platformă de aterizare nu

Recepţionat în luna septembrie a anului trecut, heliportul de la Jibou nu este funcţional, întrucât este incomplet, spun cei de la magazinsalajean.ro. Ii lipseste tocmai platforma de aterizare/decolare precum si sistemul de balizaj luminos.

Construcţia bazei de la Jibou a demarat în 2015 şi a fost finalizată după un an, în urma unei investiţii în valoare de 1,1 milioane de lei, asigurată de la bugetul judeţului. Ulterior, amplasamentul a fost predat din administrarea CJ Salaj, în cea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum”.

Baza a fost gandita sa deserveasca Regiunea de Nord-Vest, mai exact judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Reprezentanţii CJ Sălaj susţin că nu au nicio vină pentru această situaţie, de vreme ce obligaţia lor a fost să respecte întocmai prevederile unui act normativ, unde nu era prevăzută şi amenajarea unei platforme pentru aterizare. Situatia birocratica se va rezolva, sustine secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o în oraşul de pe Someş. Seful administratiei salajene, Tiberiu Marc susţine că pentru amenajarea platformei ar fi nevoie de încă un milion de lei, tot de la bugetul judeţului , iar investitia atat de necesara, ar putea deveni funcţionala în maxim un an de la apariţia actului normativ.

Distribuie informația
Alte știri