E din nou doliu în lumea melosului popular din Romania

E din nou doliu în lumea melosului popular din Romania. Maria Butaciu a trecut la cele veșnice.
Artista cu o carieră muzică de aproape șase decenii s-a stins, după ce fusese internată la Spitalul Floreasca din București în urma unui accident vascular cerebral. Cântăreața fusese în comă mai bine de o lună și jumătate.

„Maria Butaciu a fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită!
Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, a scris Fuego pe Facebook.

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940 în comuna Salva din Bistriţa-Năsăud. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde şi-a început cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. Ulterior, prin concurs, a ajuns la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din Bucureşti.

De-a lungul carierei sale, Maria Butaciu a colaborat cu dirijori precum Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu sau Alexandru Viman și a concertat de nenumărate ori in Oradea, mai ales înainte de 1989.

Foto: adevarul.ro

Distribuie informația
Alte știri