E mare sarbatoare! Se celebreaza Schimbarea la Fata

Crestinii sarbatoresc pe 6 august Schimbarea la Fata a lui Iisus Hristos, unul dintre cele 12 praznice imparatesti. Sarbatoarea e cunoscuta si sub numele de Obrejenie.

Schimbarea la Fata a lui Iisus Hristos are ca semnificatie momentul in care apostolii Mantuitorului, aflati pe muntele Tabor, s-au convins ca acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Sau. Pe cand Iisus se ruga, apostolii, molesiti de somn, tresar la o priveliste nemaivazuta: chipul Mantuitorului s-a facut altul, fata Lui stralucea ca soarele, iar hainele Lui se facusera albe ca zapada. Dar, imediat, au parte de un lucru si mai neobisnuit: in aceasta lumina, doi barbati stau de vorba cu Iisus despre patima si moartea Sa in Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise si Ilie.

In aceasta zi nu e bine sa te certi cu nimeni si nici sa fii certat de cineva, ca asa vei fi tot anul, pana la urmatoarea sarbatoare. Se spune ca aceia care nu tin aceasta sarbatoare vor fi uscati si galbejiti ca florile care de acum incep sa se vestejeasca. In popor, aceasta sarbatoare este privita si ca inceputul toamnei.

Distribuie informația
Alte știri