E oficial: Farmaciile pot vinde online medicamente

Legea prin care farmaciile pot vinde online medicamentele pentru care nu este nevoie de prescripţie a fost aprobată luni prin decret semnat de preşedintele Iohannis. În expunerea de motive este precizat că numărul site-urilor care fac comerţ cu medicamente a crescut semnificativ în ultimii ani, iar produsele care circulă în mediul online nu prezintă siguranţă pentru consumator.

Odată ce prevederile cuprinse în proiectul de lege prezentat se vor aplica, farmaciile şi drogheriile autorizate în baza unui aviz obţinut de la Ministerul Sănătăţii vor putea comercializa şi pe internet medicamente care se acordă fără prescripţie medicală.

Dacă nu vor respecta prevederile legale, comercianţii vor risca să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei, autorităţile având dreptul chiar să închidă unităţile. Noua legislaţie prevede şi sancţionarea cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei în cazul afişării emblemei sau a firmei farmaciei sau a drogheriei de către unităţi neautorizate.

Potrivit unui studiu al Organizaţiei Internaţionale a Sănătăţii, mai mult de jumătate dintre medicamentele comercializate online sunt contrafăcute, motiv pentru care sănătatea populaţiei este pusă serios în pericol.

Distribuie informația
Alte știri