EBM – PAPST, prima companie în Parcul Științific și Tehnologic din Oradea

Prima companie rezidentă în Parcul Științific și Tehnologic din Oradea va fi EBM-PAPST AUTOMOTIVE&DRIVES ROMANIA S.R.L.

În urma licitației pentru închirierea spațiilor derulată de Consiliul Județean Bihor prin Societatea Parc Științific și Tehnologic, firma a depus o ofertă pentru 8 birouri cu o suprafață totală de 421 mp. Aceasta va plăti 5.559 de euro lunar, durata contractului de închiriere fiind de 2 ani.

Contractul s-a semnat joi, 6 iunie. Compania EBM-PAPST urmează să desfășoare activități de dezvoltare hardware și software în domeniul acționărilor electrice.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor, realizat de Consiliul Județean Bihor din fonduri europene, este dedicat proiectelor de învățământ, cercetare și transfer tehnologic, aducând împreună companii, specialiști și universități. Acest demers urmărește valorificarea pe piață a inovațiilor, crearea de locuri de muncă în domenii avansate și dezvoltarea potențialului științific și tehnologic.

În perioada următoare va fi reluată licitația pentru închirierea celor 27 de birouri rămase disponibile în clădirea Parcului. La etajul 1 sunt disponibile trei încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 încăperi de tip Open Lab. La etajul 2 sunt disponibile patru încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 încăperi de tip Laborator de Inovare. Sediul Parcului Științific și Tehnologic Bihor este în Oradea, str. Ceyrat, nr. 4.

Companiile vor putea închiria încăperi echipate complet, având acces la utilități, servicii de pază și protecție, precum și la rețeaua de telecomunicații a parcului. Firmele vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea parteneriatelor, consultanță de afaceri și tehnologică, promovarea activităților, întreținerea bazei de date și valorificarea facilităților legale.

Rezidenții au dreptul la un loc de parcare gratuit pentru fiecare încăpere închiriată, personalizarea spațiului și utilizarea exclusivă a acestuia. De asemenea, au acces gratuit la sălile de mese de la etajele I și II și acces contra cost, conform tarifelor, la diverse facilități, cum ar fi sălile de ședință, sala de conferințe și laboratoarele parcului.

Chiria pentru spațiile de birouri a fost stabilită la 10 euro/mp/lună, fără TVA, cu toate utilitățile incluse. Pentru închirierea sălii de ședință, a sălii de conferință și a altor spații, se percep taxe suplimentare, cuprinse între 50 și 300 de euro pe zi.

Obiectivele Parcului Științific și Tehnologic Bihor includ asigurarea transparenței datelor pentru suport investițional, dezvoltarea și colaborarea cu centrele de competență tehnologică regionale, sprijinirea companiilor de tehnologie și crearea unui Centru de competență pentru prototipare și dezvoltare de produs. Parcul facilitează legătura între mediul universitar și cel de afaceri, devine un reper regional pentru competențe tehnice și sprijină elevii și studenții în domeniile STEM.

Societatea Parc Științific și Tehnologic SRL este o întreprindere publică, având ca autoritate tutelară Consiliul Județean Bihor. Procedura de atribuire s-a elaborat în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 14/2002 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice.

Distribuie informația
Alte știri