Echinocţiul de toamnă 2019: Fenomenul care face ziua egală cu noaptea

Echinocțiul de toamnă 2019 are loc are loc pe 23 septembrie, la ora 10.50. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°şi reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic.

După echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților, să crească, până la momentul solstițiului de iarnă, după care durata zilelor va începe să crească, iar a nopților, să descrească. Ele vor fi din nou egale pe 20 martie 2020, când va avea loc echinocțiul de primăvară.

La țară, echinocțiul de toamnă reprezintă încheierea muncilor agricole și sărbătorirea estui eveniment prin sărbătoarea recoltelor. Sătenii obișnuiesc să ducă bucate din recoltă la preot pentru a fi sfințite. După sfințire, se spune că aceste legume și fructe capătă puteri tămăduitoare. Se spune că în această zi florile plâng pentru că venirea iernii înseamnă și sfârșitul lor. Potrivit tradiției, în această zi se prepară primul must din strugurii proaspăt culeși, se bat nucii și se scutură merele și gutuile.

Foto: playtech.ro

Distribuie informația
Alte știri