Echipa comunei Oşorhei este câştigătoarea celei de-a VII-a ediţii a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, eveniment desfăşurat la Băile Felix, a informat, duminică, organizatorul, Asociaţia Culturală D’Art.
Potrivit comunicatului, în clasamentul general, pe locul al doilea s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit din judeţul Satu Mare, iar pe locul al treilea echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai.
Festivalul-concurs „D’ale porcului” s-a organizat în acest an fără public, din cauza crizei sanitare. Echipele participante au livrat juriului produse preparate „de acasă”.
La startul competiţiei s-au aliniat echipele Biharia, Dobreşti, Girişu de Criş, Ineu de Criş, Medieşu Aurit, Nojorid, Oşorhei, Pomezeu, Sânmartin, Toboliu şi Valea lui Mihai – campioana ediţiei a VI-a.
Juriul principal a fost format exclusiv din profesionişti: preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România, Ştefan Bercea, preşedinte; mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020, Ciprina Nicolescu; Bogdan Vandici – câştigător „Chefi la cuţite” în 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019; Eugen Bar – concurent la mai multe ediţii ale Campionatului mondial de gastronomie; Ciprian Sotoc – Opera Events; Alexandru Şandrău – Complex „President” şi directorul concursului, Nicolae Pop.
Câştigătorii ediţiei a VII-a, pe Categorii (I, II, III):
Cea mai bună pălincă – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit; Cei mai buni cârnaţi – Oşorhei, Medieşu Aurit, Valea lui Mihai; Cei mai buni caltaboşi – Medieşu Aurit, Oşorhei, Biharia; Cel mai bun toroş – Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai; Cel mai bun Produs local special – Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai; Cel mai bun platou de afumături – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit; Cel mai bun vin – Oşorhei, Valea lui Mihai, Medieşu Aurit; Premiul de popularitate – Dobreşti-Pomezeu.
Clasamentul final a fost următorul: Marele Trofeu: Oşorhei; Locul II – Medieşu Aurit; Locul III – Valea lui Mihai.
Premiile au constat în produse şi servicii oferite de partenerii şi sponsorii Festivalului. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală D’ART (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ale porcului”), în colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) – Filiala Judeţeană Bihor, sub patronajul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România.