Echipa de baschet juniori CSM CSU Oradea, în prima fază a Campionatului Național U14

Foto: arhiva

Federația Română de Baschet a anunțat componența grupelor în prima fază a Campionatului Național U14 Masculin – ediția 2022/23. CSM CSU Oradea a înscris echipa care a cucerit medaliile de argint în sezonul precedent la categoria U13, în urma turneului final de la Ploiești.

Sportivii generației 2009 vor juca în prima fază a campionatului repartizați în 11 grupe de câte patru echipe fiecare. CSM CSU Oradea a fost repartizată în Grupa 1, alături de SCM Ohma Timișoara, LPS Bihorul Oradea și BC Valbon Arad. Se joacă în cadrul a două turnee, pe sistemul fiecare cu fiecare de câte două ori.

Primele trei clasate se califică în faza a 2-a, acolo unde vor juca 36 de echipe, repartizate în alte șase grupe de câte șase echipe fiecare. Aici vor exista patru turnee, rezultând jocuri pe sistemul fiecare cu fiecare de câte două ori.

Primele patru clasate în grupele din faza a 2-a avansează în faza semifinală. Aici vor există două grupe valorice, respectiv câte două grupe de șase echipe fiecare/grupă valorică.

La turneul final vor avansa cele mai bune opt echipe.

Distribuie informația
Alte știri