Echipa de baschet feminin a clubului Crișul Oradea, medaliată cu bronz la Naționalele U19

Localitatea Târgoviște a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute, Turneul final al Campionatului Național de Baschet feminin U19, acolo unde printre cele patru echipe calificate s-a numărat și echipa orădeană a clubului Crișul, antrenată de Ioana și Daniel Anica.

Componența echipei orădene a fost alcătuită din sportivele Ariana Ganea-căpitan de echipă, Petra Căliman, Alina Dunca, Natalia Ene, Nicole Fritea, Iulia Huciu, Alexia Iovița, Ingrid Jurcan, Adelina Lazăr, Georgiana Nedelcu, Papp Anna și Ariana Moldovan.

Meciul de calificare pentru finala mare, echipa orădeană a pierdut-o în fața Clubului Sportul Studențesc București, fiind învinsă cu scorul de 42-47, astfel în finala mică (semifinala) , a întâlnit echipa Politehnica Timișoara, echipă în fața căreia după o dispută plină de emoții și tensiuni, s-a impus cu scorul de 49-48, astfel echipa clubului Crișul s-a clasat pe locul III, locul II fiind ocupat de către Clubul Sportul Studențesc, iar campioana națională a acestei categorii de vârstă a devenit CSM Ploiești.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat duminică, după încheierea finalei. Totodată s-au acordat mai multe premii speciale, printre care pentru cele mai multe recuperări, sportivei orădence, Sara Nicole Fritea, ea fiind aleasă în echipa ideală a turneului Best five, lucru confirmat și pe pagina oficială de socializare a Federației Române de Baschet.

“Este un rezultat important pentru noi, fiind de apreciat și rezultatul sportivelor dar și munca antrenorilor Anica. A fost o muncă grea pentru că în spatele acestui rezultat și a acestui turneu final stau și turneele de calificare. Am considerat important să fiu prezentă și să transmit echipei, toată susținerea clubului, și să știe că indiferent de rezultatul obținut suntem mândri de ele. Meciul care ne-a adus medalia am trăit-o poate la o intensitate maximă de emoții, pentru că vedeam munca, devotamentul, perseverența, dorința și spiritul de echipă al sportivelor. Felicitări întregii echipe și antrenorilor, respectiv părinților pentru susținere! ” – Pető Dalma Csilla, director C.S. Crișul Oradea.

“Fetele s-au mobilizat câștigând meciul care le-a adus medalia, dedicând-o colegelor de echipă, care din cauza accidentărilor, din păcate nu au putut fi pe teren, Alexia Ilea și Ariana Moldovan, prezența lor ar fi fost importantă și cu siguranță putea înclina balanța pentru un rezultat și mai bun. Am mai câștigat medalii, dar parcă aceasta de la U19 are cea mai mare greutate și a fost poate cea mai muncită, deoarece de aici începe baschetul adevărat. Mulțumim tuturor susținătorilor noștri, mulțumim părinților care au trăit alături de noi emoțiile meciului în sala de competiție, și nu în ultimul rând mulțumim doamnei director Pető Dalma și domnului Tulkos Romeo, pentru prezența și susținerea noastră, respectiv Școlii Auto Decebal, care de fiecare dată ne-a asigurat transportul.“ – Ioana Anica, antrenoarea echipei de baschet C.S. Crișul Oradea

Distribuie informația
Alte știri