Echipa de futnet a României a câştigat Cupa Naţiunilor, la Salonta

După succesul surprinzător obținut în fața Cehiei, echipa națională de futnet (tenis cu piciorul) a României a învins și Slovacia, câștigând, astfel, prima ediție a Cupei Națiunilor.

Bazată pe componenții echipei locale, CS Tengo, alături de care au mai fost convocați reprezentanți ai JSF Cluj-Napoca, naționala României a avut o prestația foarte bună, reușind să învingă mult mai titrata adeversară, care, la acest joc, a fost lipsită de aportul unor titulari. Scorul final de 4-1 (amfitrionii au câștigat de două ori la simplu și la dublu, pierzând meciul de triplu) nu reflectă disputa echilibrată de pe terenul de joc, tricolorii muncind din greu (la simplu și la dublu victoria s-a conturat in setul decisiv, respectiv la avantaje) pentru a se impune.

Vasile Sorean sr., antrenorul reprezentativei de futnet a României i-a utilizat pe: Darius Nagy, Alex și Vasile Sorean jr., Denis Purja (toți de la Tengo Salonta), Alin Bălan, Florin Bozga (ambii de la JSF Cluj-Napoca). Georgel Bobiș a fost și el prezent la meci dar nu a intrat pe teren). Marian Mihoc, conducătorul delegației slovace a mizat pe Igor și Marek Hulin, Lukas Bezeg, Lukas Gabag, Matej Prachar și Gabriel Horvat.

În urma succesului repurtat, România și-a asigurat întâietatea în clasamentul Cupei Națiunilor, indiferent de rezultatul ultimului duel dintre Cehia și Slovacia. Duelul cu Slovacia a fost ultimul test pentru tricolori înainte de Campionatul Mondial ce va avea loc la Cluj-Napoca, la mijlocul lunii viitoare (16-18 noiembrie). Biletele pentru acest eveniment vor fi puse în vânzare zilele următoare pe internet.

Distribuie informația
Alte știri