Echipa de robotică a Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, trecute în finala Campionatului Național de Robotică

Foto; facebook

Echipa de robotică a Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș s-a calificat la sfârşitul săptămânii trecute în finala Campionatului Național de Robotică. Asta după ce a trecut de etapa regională desfăşurată la Cluj-Napoca, pe parcursul a trei zile.

Totodată „RoboPeda” din urbea de Crişul Negru a câştigat şi locul al III-lea la secţiunea „Think Award” care premiază cele mai bune echipe care au reuşit să exprime cel mai bine călătoria întreprinsă de echipă în procesul de design şi construcţie a roboului pe tot parcursul sezonului în caietul tehnic care însoţeşte robotul la competiţie. Sponsorii echipei RoboPeda au fost: Candore, La Popular, Pantano, iar echipa a fost susţinută şi de Primăria Municipiului Beiuş.

Concursul BRD First Tech Challenge este cea mai mare competiție de robotică ce face parte din concursul internațional FTC și promovează educația STEM în rândul elevilor, părinților și profesorilor. În România această competiție a fost dezvoltată și sprijinită încă de la început de asociația Nație prin Educație. Evenimentul își propune să contribuie la formarea unor oameni pregătiți pentru viitor, care să dețină nu doar competențe din domeniul tehnic ci și competențe de comunicare, muncă în echipă, marketing și strângere de fonduri.

Alte știri