Echipa filmului Horia, la întâlnirea cu publicul vineri, 5 aprilie, la Oradea

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, poate fi văzut în mai multe cinematografe din țară. Echipa filmului pornește într-un turneu național de promovare, cu proiecții speciale urmate de Q&A. Actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, alături de regizoarea Ana-Maria Comănescu, dau întâlnire publicului la Oradea, la Cinema Palace, vineri, 5 aprilie, de la ora 18:30.

Filmul spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.

August Film și microFILM au pregătit un concurs pentru cinefili. Motoreta Mobra din film, supranumită și ,,bestia roșie”, poate fi câștigată de către unul dintre spectatorii care vor vedea  filmul Horia în cinematografe. Regulamentul complet este disponibil pe site-ul https://augustfilm.ro/regulament-mobra-lui-horia/. Alegerea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți dintre cei care au respect toți pașii de concurs.

Horia a avut Avanpremiera de gală pe 3 aprilie la Cinema City AFI Cotroceni din București, în prezența echipei și a publicului format din peste 400 de persoane. Premiera mondială a filmului a fost în noiembrie 2023, la Festivalul de Film Black Nights de la Tallinn, iar în România publicul l-a vizionat în avanpremieră națională la Les Films de Cannes à Bucarest, prezentat în secțiunea competitivă Avanpremierele toamnei, unde a câștigat Premiul Publicului.

Distribuie informația
Alte știri