Echipa României, cu o bihoreancă în lot, a cucerit argintul la Campionatul European indoor de tir cu arcul

Echipa feminină de barebow (arc gol) a României, în componenţă cu Elena Topliceanu, Cristina Bacin şi bihoreanca Loredana Mogoş, a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene indoor de tir cu arcul pentru seniori şi tineret, disputate Varazdin (Croaţia), între 19 şi 24 februarie, informează Federaţia Română de Tir cu Arcul.

Reprezentantele noastre au învins în semifinale la tie-break echipa Serbiei cu scorul final de 5-4 (48-51, 44-42, 48-49, 46-43, Tie-break: 26-23), iar în finală au fost învinse de Italia cu 6-0. În finala mică, Serbia a întrecut Islanda cu 5-1.

În competiţia masculină Under-21, echipa României, compusă din Nectarios Condurache, Tamaş Moreh şi Marco Tănăsescu, a ocupat locul cinci în proba de arc olimpic. România a ajuns până în sferturile de finală, înainte de a fi învinsă de Ucraina, care s-a clasat în final pe locul doi, în urma Israelului.

În proba de arc compound, tot la Under-21, echipa României (Rareş Alexandrescu, Mirel Judea şi bihoreanul Sergiu Pallag) s-a clasat pe locul patru, după ce a întrecut în sferturi Islanda (223-220) şi a pierdut apoi în semifinale în faţa Italiei (227-235), care a câştigat şi titlul european. În meci pentru medalia de bronz, Ucraina a învins România cu 234-226.

România a participat cu nouă sportivi la Campionatele Europene de tir cu arcul indoor de la Varazdin (Croaţia), pentru seniori şi tineret, prima competiţie oficială internaţională din acest an. 2 dintre ei sunt din Bihor. Este orba despre Loredana Mogoş de la CS Menumorut Biharia şi Sergiu Pallag de la  CS Crișul Oradea

Distribuie informația
Alte știri