Echipa României s-a întors cu o medalie de la Mondialele de futnet. Un bihorean e performerul

Echipa României s-a întors cu o medalie de la Mondialele de futnet rezervate sportivilor sub 21 de ani. Competiția s-a desfăşurat la Nymburk (Cehia).

Performerul echipei tricolore a fost salontanul Nagy Darius care a urcat pe a III-a trapta a podiumului. Acesta l-a învins pe reprezentantului Irakului, scor 2-0, dar în semifinale a cedat în disputa adversarului sud-coreean cu 0-2 (9-11, 10-12). În finala mică, Darius a câștigat în fața reprezentantului Slovaciei, scor 2-0 (11-1, 11-4), cucerind medalia de bronz.

La dublu, România s-a clasat pe locul 4, la triplu pe 5, iar la feminin echipa condusă de Daniel Săsărman a ocupat locul 4 la simplu și la dublu, respectiv 5, la triplu.

Lotul tricolor a fost alcătuit din jucători de la Salonta , antrenaţi de Vasile Sorean sr: Nagy Darius, Denis Purjea, Csősz Krisztián, Marc Bence, Lăzău Norbert și Bondár Bertalan, ultimii trei fiind reprezentanții generației U17. Şi în selecţionata feminină s-au regăsit două jucătoare de la Tengo Salonta, Mădălina Istrate şi Andrea Neag.

Distribuie informația
Alte știri