Echipamente medicale de ultimă generație, la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea, printr-un proiect european

Echipamente medicale de ultimă generație au fost achiziționate de către Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea, printr-un proiect european, implementat în cadrul Programului Interreg V-A România – Ungaria, ce s-a derulat în parteneriat cu Spitalul Central Județean Békés din Ungaria. Acesta s-a derulat din anul 2019 până în octombrie 2021 și a avut un buget total de aproape 3 milioane de euro.

Spitalul orădean a fost dotat cu un RMN performant, aparatură de radiografie-radioscopie digitală, 3 ecografe, un echipament UPS pentru RMN, 4 defibrilatoare manual și o platformă ecografică oftalmologică.

Pentru secţia ATI au fost achiziţionate 5 monitoare şi 5 ventilatoare, un aparat mobil de radiografie digitală, un turn de operaţie 3D full-HD pentru blocul operator, un sistem de transport pe bază de vacuum, un sistem de telemedicină performant, 31 de monitoare de înaltă performanţă, 23 de injectomate şi 23 de infuzomate.

Distribuie informația
Alte știri