Echipamente moderne pentru diagnosticarea și tratarea bolnavilor oncologici, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în parteneriat cu Municipiul Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, a depus spre finanțare două proiecte importante care presupun achiziția a peste 50 de echipamente care vor contribui la diagnosticarea și tratarea pacienților de cancer.

Proiectele au fost depuse spre finanțare prin Programul Sănătate 2021-2027, iar procedurile de achiziție publică pentru aceste echipamente vor fi derulate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

Proiectul „Dotarea laboratorului de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor” are o valoare totală de 9.995.179,80 lei, cu o valoare nerambursabilă de 9.741.591,99 lei.  Acest proiect presupune achiziția unui număr de 41 de echipamente, precum: histoprocesor automat cu 2 camere de reacție pentru procesarea simultană de fragmente tisulare de dimensiuni și textură diferite și program special pentru biopsii; microscop optic pentru tumor board; microscop optic de rutină; imprimantă automată de casete cu stație de descărcare automată; sistem de secvențiere de capacitate mare și de capacitate medie; extractor automat pentru acizi nucleici; bloc cu încălzire uscată; automat de imunohistochimie (ihc), imunofluorescenta (if) și hibridizare în situ (ish), etc.

În ceea ce privește celălalt proiect, intitulat „Investiții în infrastructura Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor pentru diagnosticarea și tratarea cancerului” acesta are o valoare totală de 24.920.342,16 lei, cu o valoare nerambursabilă de 24.381.910,00 lei. Acest proiect presupune achiziția unui număr de 15 de echipamente, constând în: turn pentru laparoscopie cu linie video full 4k cu instrumentar aferent și unitate electrochirurgicală, sistem 3D 4K pentru diagnostic și tratament oncologic cu marker fluorescent în chirurgia clasică și laparoscopică, robot chirurgical cu consumabile pentru 250 proceduri chirurgicale, ecograf multidisciplinar urologie, laser urologie, ecograf intraoperator, ecograf performant, adaptat pentru elastografia țesutului tumoral, stație de lucru electrochirurgie cu unitate de coagulare argon plasmă și disector cu jet de apă, sistem de ablație prin electroporație,  sistem ablație cu microunde,  sistem crioablație,  masă de operație,  lampă scialitică cu monitor,  sistem de videomanagement al sălii de operație,  set pentru chemoembolizare.

Aceste echipamente vor aduce beneficii în actul medical, atât prin diagnosticarea exactă a bolilor oncologice cât și în prognosticul și tratamentul oncologic. Menționăm că pentru achiziționarea acestor echipamente sunt în derulare trei proceduri de achiziție publică derulate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri