Echipe mixte de control în Bihor pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul virus. Comunicat

Vineri, 24 iulie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au acționat în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 89 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor punctuale, desfășurate vineri, 24 iulie a.c., au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 70.100 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 5 sancțiuni contravenţionale, din care 4 cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei şi una cu avertisment.

Alte 21 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 45.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor.

De asemenea, au fost aplicate trei sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 21.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Alte 4 sancţiuni cu amenzi în valoare de 600 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Echipajele prezente în teren au aplicat 5 sancțiuni cu amenzi în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul misiunilor au fost angrenați 160 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 122 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 19  jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 8 cadre ale Poliției Locale Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 3 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Distribuie informația
Alte știri