Eco-insule inteligente pentru colectarea gunoaielor din Oradea/ Primăria vrea să depună un proiect, prin PNRR, pentru 275 de containere digitale

Primăria Oradea va depune un proiect, prin PNRR, pentru achiziționarea a 275 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a gunoaileor

Pentru atingerea obiectivelor de reciclare impuse de Uniunea Europeană, Unitățile Administrative Teritoriale (UAT) au alocate peste 260 de milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și prin bugetul de stat. Deschiderea perioadei de depunere spre finantare este 15.09.2022 ora 10, motiv pentru care hotararea privind aprobarea proiectului „Dezvoltare, modernizare si completare a sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Oradea” a fost pus pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, din data de 14 septembrie.

Construirea de insule ecologice digitalizate presupune un set de containere sub sau supraterane, protejate antivandalism și împotriva accesului neautorizat, digitalizate pentru acces cu card pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare pentru toate UAT-urile beneficiare. Fiecare insulă ecologică va deservi în medie 200 de locuitori/apartamente.

Corelat cu numarul de locuitori ai UAT , Municipiul Oradea a optat pentru un numar de 275 de insule ecologice tipul 1- insulă supraterană incasetată cu 5 containere de câte J.1 metri cubi (mc) pentru toate cele 5 fracții mai sus enuntate, ce urmeaza a inlocui si moderniza infrastructura existenta.

Alocarea financiara la nivel de proiect pentru insule supraterane incasetate cu containere de 1.1 mc este de 10.000 euro/insula fara TVA. Rata de finantare acordata este de 100o/ din valoarea cheîtuielilor eligibile ale proiectului, fara TVA.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri