Ecole Hotelier Lausanne, cea mai bună școală elvețiană din domeniul ospitalității, va avea un centru la Oradea

Foto: uaeswiss-magazine.com

Consilierii orădeni și-au dat acordul de principiu pentru înființarea, în cadrul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, a unei școli postliceale de turism cu licența Școlii Hoteliere din Lausanne, Elveția, licență deținută în România de Fundația Didactica.

Şcoala din Lausanne (EHL) se numără printre cele mai bune școli de ospitalitate la nivel mondial, fiind cotată pe primul loc în lume de către QS World University Ranking for Hospotality and Leusure Management în 2020 și de către CEO World ranking. De asemenea, restaurantul operat de studenţi şi elevi în campusul şcolii are o stea Michelin, confirmată în 2020.

În proiectul aprobat de consilierii locali se menţionează că până la autorizarea provizorie a cursurilor care se vor organiza în cadrul Colegiului Economic Partenie Cosma sub coordonarea și licența École hôtelière de Lausanne „în campusul școlar al colegiului recent restaurat din fonduri europene se vor organiza cursuri de perfecționare cu două specializări: executive chef și manager în industria ospitalității, cursuri care se vor transforma în specializări ale învățământului postliceal după autorizare”.

Alte știri