Ecolect Bihor a lansat primul proiect cu fonduri europene

A fost lansat primul proiect cu fonduri europene al Ecolect Bihor. Valoarea lui este de 407 mii de lei. Cererea de finanțare a fost depusă in martie anul trecut, spune Mircea Mălan, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect.

În cadrul proiectului se va realiza o aplicație pentru telefoanele mobile (Android și iOS) cu ajutorul căreia fiecare bihorean va putea verifica graficul de ridicare a deșeurilor de la el din localitate, va fi disponibil un ghid de colectare separată corectă a deșeurilor și, de asemenea, se vor putea face sesizări privind depozitările ilegale a deșeurilor.

Aplicația va fi lansată la începutul anului 2023.

În plus, în cadrul proiectului, vor fi organizate cursuri în domeniul managementului deșeurilor cu responsabilii de mediu din toate primăriile din Bihor, timp de 3 zile, în intervalul 15-17 noiembrie 2022 .

Ecolect Bihor a depus spre finanțare și alte proiecte cu fonduri europene.

„Prin intermediul lor ne dorim să îmbunătățim funcționarea sistemului de colectare și tratare a deșeurilor din județul nostru și să îmbunătățim comunicarea dintre cetățeni și autoritățile responsabile. Obiectivul nostru final: un Bihor Curat!”, spune Mircea Mălan, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect.

Distribuie informația
Alte știri