Ecologiștii care au protestat împotriva defrișărilor susțin că în oraș s-au tăiat 20.000 de arbori în 12 ani

Aproximativ 50 de orădeni au participat marți seara la protestul spontan organizat de ecologistul Orlando Balaș. Oamenii au acuzat autoritățile locale că defrisează malul Crișului acoperindu-se cu scuza igienizării.

Protestatarii s-au aliniat pe Podul Ferdinand, afișând mesaje împotriva tăierilor de copaci. În 12 ani, in oraș s-au tăiat 20.000 de arbori a declarat organizatorul mitingului.

Pentru orice investitie , orice birt sunt tăiați zeci de arbori în Oradea. Eu cred că este nevoie de mai mulți copaci și mai puțin beton în Oradea, de mai mult er curt și mai puține viaducte. Tot ce s=a făcut în Oradea în ultimii ani s-a făcut cu defrisări masive, ața cum e și pe malul Crișului unde de la Podul Dacia până la podul Decebal s-au tăiat câteva sute de arbori

De cealaltă parte, directorul , Ionel Avrigeanu susține că angajații săi au scos din apă doar buștenii plutitori, copacii uscați sau pe cei doborâți de vântul puternic din ultiuma perioadă.

Aceste acțiuni sunt necesare mai ales după perioada cu ape mari când buștenii purtați de ape pot amenința scurgerea acestora mai ales în zona podurilor sau a pragurilor de fund. ” a justificat actiunea Ionel Avrigeanu, director A.B.A Crișuri.

Activiştii spun că vor organiza şi pe viitor astfel de manifestaţii, dacă va fi nevoie.

Alte știri