Ecologizarea zonelor turistice din Bihor trebuie să constituie o prioritate la nivel de județ

Zonele turistice din Bihor, în mare parte invadate de deșeuri, fapt ce afectează mediul, distrugând flora și fauna, trebuie ecologizate. E mesajul pe care-l transmite ferm consilierul județean de la PNL, Sebastian Tudor Lascu.

„Situația datează deja de ani buni dar autoritățile locale din zonele afectate nu au capacitatea de a rezolva problema. Asta din cauze diverse, cea mai importantă fiind evitarea aplicării măsurilor coercitive consătenilor. Si e valabil pentru edilii de oricare culoare politică. Totusi, când aceste măsuri ar veni impuse de institutiile județene care și ele la rândul lor aplică directive europene atunci ar fi mai simplu pentru toată lumea mai ales pentru primarii acelor comune”, spune Sebastian Lascu.

In opinia sa, nu ajunge să facem pliante frumoase cu poze artistice care nu releva intreg adevărul. La momentul când turiștii ajung în județ și văd deșeuri în toate destinațiile de interes, a doua oară mulți nu mai vin, sau chiar mai rău, nu mai recomandă locurile pe unde au trecut nici altora!

Crișul Repede conține tone de deșeuri de la cauciucuri, canapele, frigidere, biciclete, tone de haine și de pet-uri. Un adevărat dezastru ecologic pornit de la unele rampe de lansare a gunoaileor care trebuie identificate, supravegheate video și anulate. În caz de recidivă , se impun măsurile coercitive.

Consilierul de la PNL vine si cu soluții punctuale menite a ajuta la rezolvarea acestei probleme, prezentate în plenul CJ Bihor. „Este obligația mea ca și consilier județean, membru în comisia de mediu și turism să insist ca această problemă ecologică care afectează turismul,economia judeteana, flora și fauna Bihorului, să fie declarată o prioritate”, mai spune Sebastian Tudor Lascu

Distribuie informația
Alte știri